السلام عليكم.......
المقادير
- 1/2 كيلو كبدة.
- 3 معالق سمنة.
- 1/2 راس ثوم.
- كوب عصير طماطم.
- ملح – فلفل – بهارات.
الطريقة
- بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.
- اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس )
لحد ما لونه يصفر
- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار
هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها
- اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
- اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
حمرى فيها الكبدة وتقدميها.
******************************************
فخدة فى الفرن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة
*******************************************
لسان بالخضراوات
المكونات
• لسان.
• بهارات (ملح، فلفل، زعتر).
• فلفل رومي أحمر.
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح.
• فصان حبهان.
• عود كرفس.
• بصلة.
• سمنة.
الطريقة
هاتِ اللسان ونظفيه كويس وبعد كده اسلقيه في إناء على النار وضيفي إليه عند السلق حبهان وبصلة وعود كرفس.
بعد ما تسلقي اللسان شيليه من مية السلق وقشري الجلد الخارجي منه وهو سخن.
بعد ما يبرد قطعيه شرائح بعد كده حمري البصلة في طاسة فيها شوية زيت أو سمن والفلفل الرومي وتشوح شرائح اللسان المقطعة حتى تنضج الخضراوات واللسان تماماً وتضاف البهارات والملح..
المقادير
- 1/2 كيلو كبدة.
- 3 معالق سمنة.
- 1/2 راس ثوم.
- كوب عصير طماطم.
- ملح – فلفل – بهارات.
الطريقة
- بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات.
- اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس )
لحد ما لونه يصفر
- ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار
هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها
- اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات
- اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة .
حمرى فيها الكبدة وتقدميها.
******************************************
فخدة فى الفرن
فخذة ضانى- 2 ملعقة كبيرة صلصة طماطم- ملعقة كبيرة بهارات لحم
2ملعقة كبيرة خل- ملعقة صغيرة فلفل أسود- ملعقةكبيرة ملح 5- فصوص ثوم صحيحة – بصلة كبيرة مقطعة حلقات 2 ملعقة
*******************************************
لسان بالخضراوات
المكونات
• لسان.
• بهارات (ملح، فلفل، زعتر).
• فلفل رومي أحمر.
• بصلة كبيرة مقطعة شرائح.
• فصان حبهان.
• عود كرفس.
• بصلة.
• سمنة.
الطريقة
هاتِ اللسان ونظفيه كويس وبعد كده اسلقيه في إناء على النار وضيفي إليه عند السلق حبهان وبصلة وعود كرفس.
بعد ما تسلقي اللسان شيليه من مية السلق وقشري الجلد الخارجي منه وهو سخن.
بعد ما يبرد قطعيه شرائح بعد كده حمري البصلة في طاسة فيها شوية زيت أو سمن والفلفل الرومي وتشوح شرائح اللسان المقطعة حتى تنضج الخضراوات واللسان تماماً وتضاف البهارات والملح..